Dagboek: op naar Amsterdam

No comments exist

Dagboek Breien voor Groningen

De actie Breien voor Groningen maakt veel los.
Bij veel mensen in het land die meeleven, meebreien en meehelpen. En ook bij mij. Graag maak ik je deelgenoot van het Groningse leed, de impact op de slachtoffers en op mij en de bijzondere dingen die gebeuren. Die vertrouw ik toe aan mijn speciale dagboek Breien voor Groningen en deel ik hier met je.

Dagboek Breien voor Groningen

6 december 2016
Op naar Amsterdam

 

Lief dagboek,

 

Vandaag was ik al vroeg op. Samen met Brenda ging ik naar Amsterdam, om daar bij Milieudefensie te breien en het team Energie te ontmoeten. Ik voel me altijd iemand uit de provincie, wanneer ik naar de randstad afreis. Het was al weer lang geleden dat ik überhaupt in de trein zat en al helemaal dat ik naar Amsterdam ging. Het hoofdkantoor van IVN zit ook in Amsterdam, maar op een of andere manier ben ik door allerlei omstandigheden al lang niet aanwezig geweest bij bv. een landelijke IVN dag. Nou ja, nu dus weer eens naar Amsterdam. Met een boodschappenkar vol met wol en breipennen vertrok ik in het donker richting Brenda. Vanaf haar huis vertrokken we lopend naar het station. Brenda had ook een reiskoffertje mee, dus het voelde wel lekker kneuterig en alsof we op vakantie gingen. Ook fijn om zo een hele dag samen op te kunnen trekken, om elkaar wat beter te leren kennen! En gelukkig was Brenda vandaag mijn reisleider en hoefde ik mij niet druk te maken over welke trein en tram we moesten nemen. Na een lange reis (met natuurlijk flink wat vertraging) kwamen we rond 11.15 uur aan bij het kantoor van Milieudefensie. Brenda had eerst een teamoverleg en installeerde mij bij de receptie onder de goede zorgen van Astrid. Ondertussen kon ik tot aan de lunch oude Milieudefensie t-shirts verknippen tot wol. Tijdens de lunch maakte ik even kort kennis met een aantal medewerkers van het team Energie. Na de lunch hadden Brenda en ik afstemming met Mélisande, zij doet alle communicatie rondom dit project. En daarna gingen we de kantine omtoveren tot een brei-café: vanaf half vier tot half zes hebben we met een leuk groepje mensen zitten breien en kletsen. Waardevol was het om naar Amsterdam af te reizen, zodat iedereen kon ervaren hoe deze 'zachte' actie werkt en zodat ze konden horen van Brenda en mij hoe deze landt in de Regio en hoe de reacties zijn van mensen die meebreien. Vooral ook veel donateurs van Milieudefensie breien mee. Deze vrouwen hebben gereageerd na een oproepje in de Actief (een uitgave van Milieudefensie) en zijn ontzettend betrokken bij deze actie. Veel geven aan meestal geen bijdrage meer te kunnen leveren aan acties omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn, maar door deze actie wel weer eens hun energie kunnen inzetten. Ze zijn mij er zelfs vaak dankbaar voor! Na het gezellige en nuttige brei-café en wilde plannen voor het huisje, gingen we gauw weer richting Noorden. De treinen hadden natuurlijk weer wat vertraging, maar dit leverde wel leuke gesprekken op in de rij voor wat te eten. Op het laatste stukje Zwolle-Groningen werden we nog vermaakt met wat spannende liederen, maar uiteindelijk was ik rond een uur of 22 uur moe maar voldaan thuis! Nu snel naar bed, want ik wil morgen op tijd in Leeuwarden zijn zodat ik mee kan Lola naar school brengen, want ze wil zo graag haar klas en juf aan mij laten zien en dat was er nog niet van gekomen! 

 

 

liefs van Agnes 

logo-compleet_web

Meer lezen in mijn dagboek Breien voor Groningen, van harte welkom: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *