Dagboek: eerste breicafé

1 comment

Dagboek Breien voor Groningen

De actie Breien voor Groningen maakt veel los.
Bij veel mensen in het land die meeleven, meebreien en meehelpen. En ook bij mij. Graag maak ik je deelgenoot van het Groningse leed, de impact op de slachtoffers en op mij en de bijzondere dingen die gebeuren. Die vertrouw ik toe aan mijn speciale dagboek Breien voor Groningen en deel ik hier met je.

Dagboek Breien voor Groningen

23 november 2016
Eerste breicafé 

 

Lief dagboek,

 

Gisteren was het eerste brei-café dat ik samen met Milieudefensie organiseerde in het aardbevingsgebied. Het was in Huizinge in Dorpshuis 't Ol Schoultje. Wat een super leuke locatie. Zelf was ik nog nooit in Huizinge geweest en in het donker was het best nog even zoeken. De hele dag was ik al wat zenuwachtig. Ik weet wel dat deze formule werkt, maar toch... Ik had gezellige kleedjes meegenomen en in de middag bij mamamini voor een leuke prijs drie flinke zakken wol kunnen kopen. Breipennen mee, en wat servies voor de aankleding. Het zag er in ieder geval gezellig uit. Er hadden zich rond de 15 mensen aangemeld, hopelijk kwamen ze allemaal. De dames voor achter de bar hadden er in ieder geval zin in en gaven mij al een zeer welkom gevoel. Brenda kwam ook samen met collega Peter en Jelte die ik ook wel ken en ooit breien heb geleerd op Taribush Kuna Festival 2015. En wat was het geslaagd, er waren echt veel mensen. Een aantal uit Huizinge zelf en ook van de dorpen er om heen. Zoveel leuke en positieve reactie op onze actie, maar ook verhalen die mij zeer aangrepen. Goed om ook mensen te ontmoeten die zelf echt in het gebied wonen en schade hebben en kunnen vertellen wat dat met ze doet. Bijvoorbeeld een meisje die vertelt dat haar vriend steeds hoopt wanneer die bij haar slaapt er een aardbeving komt, zodat die dat ook eens kan voelen. Verhalen over schade dat na vijf jaar nog niet is gemaakt doordat allerlei instanties elkaar tegenspreken, spreekbeurten op school waaruit blijkt dat de rest van de klas geen idee heeft... We hebben niet de hele avond alleen maar over de aardbevingen gepraat maar vooral ook veel over andere dingen in het leven. Zelf merkte ik ook dat ik nog wat moeite had om in de avond te komen door mijn eigen spanningen. Een leuke verrassing was dat Wimer ineens binnenkwam. Ik ken Wimer van Veenbrand en heb wel eens met hem samengewerkt. Ik was vergeten dat die onlangs naar Huizinge was verhuist, dus was blij verrast! Moe maar voldaan en een hele mand vol met nieuwe lapjes reed ik weer naar huis. Vanmiddag komt Oog-tv. Zij gaan een item maken over de actie. Ik ben benieuwd! 


liefs van Agnes 

logo-compleet_web

Meer lezen in mijn dagboek Breien voor Groningen, van harte welkom: 

1 Comment on “Dagboek: eerste breicafé

  1. Heel mooi verwoord Agnes. Het was ook erg leuk om mee te breien en met andere mensen over dit onderwerp te kunnen praten en horen hoe ze er zelf mee bezig zijn. We breien thuis nog verder zodat het huisje lekker warm kan worden aangekleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *