Dagboek: een fijne ontmoeting

No comments exist

Dagboek Breien voor Groningen

De actie Breien voor Groningen maakt veel los.
Bij veel mensen in het land die meeleven, meebreien en meehelpen. En ook bij mij. Graag maak ik je deelgenoot van het Groningse leed, de impact op de slachtoffers en op mij en de bijzondere dingen die gebeuren. Die vertrouw ik toe aan mijn speciale dagboek Breien voor Groningen en deel ik hier met je.

Dagboek Breien voor Groningen

4 januari
Een fijne ontmoeting

 

Lief dagboek,

 

 

Een nieuw jaar. Iets om altijd weer even terug te kijken op het afgelopen jaar. Vorig jaar rond deze tijd lag ik in bed met een hersenschudding. Opgelopen tijdens oud & nieuw, door tegen een glazen wand aan te knallen. Heel vervelend. De hersenschudding herstelde moeizaam en ging uiteindelijk over in een totale uitschakeling. Mijn lijf zei ho! Een heftige maar achteraf ook erg leerzame periode. Want door te vallen en weer op te staan leer je veel. Dat ik nog vakere zal vallen, zacht of hard, weet ik zeker. Maar bang ben ik er niet meer voor. Tijdens deze periode las ik de boeken van Brené Brown. Deze hebben mij veel inzichten gegeven. En ook nu pak ik ze er nog regelmatig bij. 

Rond mei 2016 was het dat ik voor het eerst gebeld werd door Brenda voor het 'Breien voor Groningen' project. Een enthousiast persoon had ik aan de lijn, met een goed idee. Of ik mee wilde denken. Ja zei ik volmondig. Want door het breien aan mijn plastic wandkleed met vele mensen weet ik dat dit soort projecten mij ontzettend gelukkig maken. Projecten waarbij je iets kunt betekenen voor anderen. Waar je een boodschap mee kunt uitdragen. Het project heeft het ontwikkelen van mijn 'bedrijf' ook in een hogere versnelling gezet. Afgelopen jaar kwam er een website en werd er een logo voor mij gemaakt. Op dit moment werkt Karin ook nog aan een nieuw visitekaartje en wil ik zelfs mijn auto laten beplakken.

 

Mooi ontwikkelingen die mij helpen om steeds beter te begrijpen wat ik wil met dit concept. Maar uiteindelijk is het allemaal maar een mooie buitenkant. Want het gaat niet om hoe mooi je website of je logo is of om hoe zichtbaar je bent. Tenminste niet voor mij. Steeds meer merk ik hoe fijn het is om door dit soort projecten bijzondere mensen te ontmoeten. Gelijkgestemden. Mensen waar je mooie gesprekken mee hebt. Mensen die je ziet. Mensen die je in de ogen kijkt. Mensen die je raken. Mooie ontmoetingen met mensen die je misschien anders niet was tegen gekomen. Nieuwe verbindingen.

 

Neem nou gisteren. Ik reed naar Bellingwolde. Ik had daar afgesproken met Julia. Een mevrouw van 80 jaar die ons had gemaild dat ze voor ons een aantal sjaals heeft die we mogen gebruiken in dit project. Het was trouwens al weer een grijze dag... maar ja daar is het ook de tijd van het jaar voor. Ik kan niet zo goed tegen grijze dagen en kruip dan het liefst de hele dag onder een deken op de bank. Maar goed vandaag had ik al om 10 uur Derk Bosscher van Radio Noord (was trouwens erg gezellig) over de vloer en had ik dus een afspraak met Julia uit Bellingwolde. Even snel een paar sjaals ophalen werd uiteindelijk een kopje koffie met diepgaande gesprekken over moeder aarde, spiritualiteit en het leven.

 

Soms heb je met iemand een connectie, dan vind je elkaar op een bepaalde laag. Dit hadden Julia en ik gisteren. Een bijzonder fijne ontmoeting. Een ontmoeting die je kracht en hoop geven om door te gaan met wat je doet. 

 

 

 

liefs van Agnes 

 

 

logo-compleet_web

Meer lezen in mijn dagboek Breien voor Groningen, van harte welkom: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *