21 t/m 23 juli 2015: Welcome To The Village in Leeuwarden

No comments exist

Portfolio: festivals & festiviteiten

Welcome To The Village
21 t/m 23 juli 2015

 

Het festival waar alles is begonnen. Via Cultuur & Ondernemen diende ik een idee in om op Welcome to the Village met plastic te gaan breien. Mijn idee was door de eerste ronde en ik mocht op gesprek komen! Tijdens de gesprekken ontstond de vorm van het breien op het Festival en creëerde ik samen Welcome to the Village een plan om een zo groot mogelijk wandkleed te breien, dat we op het festival hebben opgehangen en waar iedereen aan verder kon breien gedurende de drie dagen Welcome to the Village.

Om op het festival al een mooi stuk wandkleed te hebben, riepen we mensen via social media op om alvast thuis of op verschillende locatie mee te breien. Hierdoor konden we op het festival al een prachtige kleed van rond de 10 meter ophangen.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik zelf onderdeel uitmaakte van een groot festival. Ik ben Welcome to the Village enorm dankbaar voor deze mogelijkheid en heb samen met de breiwilligers enorm genoten van alle gesprekken die er ontstonden aan de brei-tafels en hoeveel mensen zich voorafgaand en tijdens het festival aan het kleed hebben verbonden. Ik merkte dan ook dat het een breder verhaal kreeg en het niet meer alleen om de plastic soep ging. Mijn visie achter het kleed begon steeds meer vorm te krijgen en kreeg ook woorden: "De kern van duurzaamheid is liefde, liefde voor jezelf, voor anderen en je leefomgeving. Dit kan alleen wanneer je verbonden bent met elkaar." Na afloop van het festival vroegen mensen en wat ga je nu doen met het kleed. Ik wist het toen niet, maar vertrouwde erop dat het wel zijn weg zal wijzen. En zie hier, terwijl ik dit type twee jaar later, is het wandkleed nog steeds onderweg en verbinden er zich steeds meer mensen aan. Een kleed vol aandacht, liefde en verbinding. Een prachtkleed! 

logo-compleet_web
images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *