Dagboek: roze breicafé op Graceland

No comments exist

Dagboek
Roze breien op Graceland

Tijdens dit project maak ik bijzondere dingen mee en daar wil ik je graag deelgenoot van maken in mijn dagboek Roze breien voor diversiteit.

7 september 2019

Breien op Graceland ♥️

Lief dagboek

Wow, het is al weer drie weken geleden dat ik afreisde naar het mooie Vierhouten om daar te breien voor diversiteit!
Op de regenachtige zaterdag vonden we een mooi plekje op het festivalterrein van het liefdevolle Graceland Festival en hadden waardevolle gespreken over seksuele geaardheid, diversiteit, geloof, het leven terwijl de pennen tikten en er flinke steken gezet werden!

Het gesprek dat ik had met twee meisjes die voor de picknick van Wijdekerk.nl nog even kwamen breien en vertelden over hoeveel weerstand ze hebben gehad en nog dagelijks ondervinden om hun liefde en hun geloof te kunnen blijven verbinden en dat één van de mooiste dagen van je leven (hun huwelijksdag) zo'n enorme stress opleverde en een zwart randje daardoor heeft, heeft mij zo enorm geraakt; dat mijn motivatie om met het roze breien een klein stukje bij te dragen aan acceptatie en respect voor elkaar, hoe je je leven ook in wilt richten nog groter is geworden. Liefde is voor iedereen!

Laten we samen zorgen dat de Pink Wall Roze Zaterdag 2020 heel groot gaat worden en we veel mensen verbinden aan deze boodschap!

Rineke Hendrikse en Marianne Leeflang waren breiwilligers op dit festival. Ze schreven een mooi verslag van deze roze dag  en dat lees je hieronder. 

liefs van Agnes 

logo-compleet_web

september 2019

Verslag van breiwilligers Rineke en Marianne 

Breien op het Gracelandfestival

Zaterdagmorgen 17 augustus stapten Rineke en ik om 8 uur in de auto om vanuit Gouda richting Vierhouten te rijden. Agnes had ons gevraagd of wij het leuk vonden om op het Gracelandfestival te komen breien. Nou dat zagen wij wel zitten. Gezellig! Het is de bedoeling , dat er een heel grote roze deken gebreid gaat worden, die op roze zaterdag 2020 in Leeuwarden komt te hangen. We vonden een heel mooi plekje op het terrein en installeerden ons. Op de tafel lagen allerlei breiwerkjes, die door deze en gene werden opgepakt.

Breien en praten, je maakt verbinding! Mooie, bijzondere en intieme gesprekken passeren de revue. Heftig soms ook, hoeveel pijn er is, en hoe ongelofelijk belangrijk het is om te vertellen wie je bent én dat je mag zijn wie je bent!. Het is belangrijk om daarover met elkaar in gesprek te blijven.

Kinderen komen en leren breien. Fanatiek als ze zijn, komen sommigen een aantal keer terug. Aan het eind van de middag hebben we een mooie stapel roze lapjes klaar, die binnenkort aan het deken zullen worden vastgemaakt. De deken groeit ...

Liefs Rineke en Marianne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *