20 juni 2015: Straatfestival Harlingen

No comments exist

Portfolio: festivals & festiviteiten

Straatfestival Harlingen
20 juni 2015

 

 

Voor deze editie van het straatfestival was ik uitgenodigd om bij Birgitte Janssen voor haar huis een brei-café in te richten en daar verder te breien aan het plastic wandkleed.
Birgitte woont in een idyllisch huisje met een prachtige straatje in het centrum van Harlingen. We richtten lange tafels in en maakten er een kleurrijk geheel van. Het weer was prachtig, de koffie heerlijk en de mensen veelzijdig. Een mooie ontmoeting deze dag raakt mij nog steeds diep van binnen wanneer ik er aan terug denk. Marieke kwam breien bij ons. Ze had een prachtige door haar zelf gebreide Friese trui aan. Ik kwam in gesprek met Marieke. Het gesprek ging moeizaam, omdat ze veel moeite had met spreken. Ze vertelde mij dat ze in de dertig was en tot voor kort nog met kinderen werkte en alles deed wat iedere vrouw van in de dertig doet. Tot ze op een dag heel ziek wakker werd en door een virus haar korte termijn geheugen is aangetast. Ze vertelde dan ook dat ze de volgende dag niet meer zal weten dat ze bij mij heeft gebreid, maar wel dat het leuk was! Breien kon ze nog omdat ze dat voor haar ziekte ook al kon en het dus in haar lange termijn geheugen zit. Marieke haar lapje heeft een mooie plek in het kleed gekregen en telkens als ik het zie moet ik weer aan haar denken en koester ik dit gesprek met haar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *