Met liefde mijn angsten omarmen

18 comments

Met liefde mijn angsten omarmen

Met liefde mijn angsten omarmen

 

Mijn eerste blog op mijn website ... Super spannend en bijzonder dat ik er überhaupt al iets op zet. Het laten maken van de website is namelijk een heel proces; een proces van angsten, onzekerheden, loslaten en tevreden zijn.

Het is niet het bouwen van een website maar het bouwen aan mijzelf. Aan mijn eigen ontwikkeling, aan mijn eigen kracht en vooral me enorm kwetsbaar opstellen. Vertrouwen hebben.

 

Afgelopen zaterdag zat ik voor de derde keer bij mijn websitecoach Marit van der Sleen aan tafel in haar heerlijke huis met een tafelkleed vol poëzie. Een veilige en vertrouwde omgeving. Marit heb ik leren kennen door mijn brei-activiteiten en ik ben ontzettend dankbaar dat zij nu een website voor mij bouwt. (Ze is namelijk iemand waar ik mij mee verbonden voel en mij kwetsbaar kan opstellen).

 

Stekker eruit
De website die ik eigenlijk al een paar jaar wil maar steeds voor mij uit schoof. Zaterdag ontdekte ik waarom deze website er nog niet eerder was en ik er nu ook steeds de stekker uit wil trekken.

 

Een paar jaar geleden begon ik met breien met plastic, gewoon voor mijzelf en nu dik drie jaar verder is het een heel concept geworden. Niet gewoon even een dingetje voor erbij, maar een project met een duidelijke boodschap.

 

Verwachtingen 
Ineens ziet men je als kunstenaar of iemand met een eigen bedrijf. Ineens zijn er verwachtingen. Tenminste dat ervaar ik zo. Door het bouwen van deze website wordt het allemaal heel echt. En komen er allerlei vragen bij mij naar boven: "Zit de wereld hier wel op te wachten, kan je dit wel waarmaken, hoezo denk jij dat je hiermee kunt bijdragen aan een duurzame wereld, hoe kun je blijven vernieuwen, etc"

 

Doordat het 'echt' wordt, kan het ook mislukken en dat is doodeng. Mensen kunnen er iets van vinden ... Snappen het misschien niet ...Of stel je voor dat ik nu nooit meer ergens voor word gevraagd... Allemaal angsten die naar boven komen.

 

Angst boven tafel
Ik gooide ze afgelopen zaterdag op tafel tijdens onze brainstormsessie. De angsten die mij ervan weerhouden om verder te gaan met de website. Maar ze mochten er zijn. Juist doordat ik ze op tafel legde, kon ik ze aankijken en was het oké dat ze er zijn.

 

Kracht
Ze horen bij mij en geven mij kracht. Want handelen vanuit angst brengt je nergens. En de kern van dit hele concept is liefde ... dus hoe kun je daar nu bang voor zijn! Ik ga ervoor met alle liefde die ik heb om mensen aan elkaar te verbinden en te kantelen naar een duurzame wereld❤️.

 

Nu ik dit geschreven heb en gedeeld, zit ik te trillen. Omdat het eng-ig voelt maar ook krachtig. Omdat dit wezenlijk is, mijn kern raakt. Raakt het jou ook? En wat raakt jou? Je kunt je reactie hieronder achter laten.

 

Ik deel hier ook graag het filmpje 'Dare'. Het sluit goed aan bij het proces waar ik in zit. Het filmpje is gemaakt door John Doe en ik mag het van hem hier tonen, waarvoor hartelijk dank!

Tags

angsten, kracht, kwetsbaarheid, Marit, ondernemen, verwachtingen, website

18 Comments on “Met liefde mijn angsten omarmen

 1. (En ik heb al tijden het idee dat ik een leuk cadeautje voor je in mijn papierlades heb liggen & dit lijkt me een prima gelegenheid. Kom tzt wel een keer jouw kant uit.)

 2. Lieve Agnes,
  Een mooi verhaal waarin je een stuk van jezelf laat zien. Ik vind je een mooi mens en een hele sterke vrouw! Blijf doen wat je hart je ingeeft, wat jou gelukkig maakt en geniet van de dingen die je doet. Ik blijf je volgen.

 3. Lieve Agnes.Ik heb je leren kennen tijdens onze vakantie in friesland.Je bent een vrouw met een groot en mooi hart,waarom zou je moeten twijfelen.Geloof in jezelf,je bent een mooie vrouw van binnen en vanbuiten.Er zouden meer van die mensen moeten zijn.groetjes uit Belgie

  1. Lieve Karine, dank je wel voor je berichtje. Het twijfelen over mij zelf is een van mijn grootste worstelingen. Maar ik ben steeds beter gaan inzien dat dat mij juist maakt wie ik ben. Je lieve woorden ontroeren me! Ik hoop je snel weer te zien. hopelijk in Belgie! liefs

 4. Dank je Agnes. Het is zo goed om het proces te verwoorden. Je bent uniek en toch is het heel menselijk, heel universeel. “Dare to be me” is een zin die ik vaak bij me draag. En als ik bang word denk ik “I am the fool of God”. Maar toch, het zijn elke keer weer de angsten die we moeten overwinnen om verder te komen. En het is zo mooi als jij de angsten kan zien en ze met liefde kan omarmen en dit deelt op het openbare internet. Ik ben op dit moment bang dat ik niets meer zal maken, ik weet niet wat en waarom. Misschien wordt dat wel het thema. En toch weet ik ergens dat ik kan vertrouwen. Ik weet dat alleen de liefde, de ontspanning, het vertrouwen in het leven mij verder brengt, maar het is zo doodeng om dit toe te laten.

  1. lieve Anna, ik denk ook echt dat juist deze angsten er weer voor zorgt dat je tot iets prachtigs komt. Je bent zo mooi oprecht en liefdevol mens!

 5. Lieve Agnes,
  Je worden komen zo bij me binnen. Het is alsof ik naar mijn eigen proces kijk als ik ze lees. Zo herkenbaar allemaal en jij heb de moed ze op te schrijven en te publiceren. Ik bewonder je enorm dat je jezelf zo met je eigen creatie in de wereld zet. Ik herken de angst voor het falen en de afwijzing enorm en word er zelf mee geconfronteerd als nooit te voren.
  Lieverd, je bent gestart en onderweg. Ga stap voor stap en focus op het nu. Zit ik je lekker te adviseren terwijl het me zelf niet eens lukt. Nou ja zo gaat dst meestal: de kracht van iemand anders maakt altijd zoveel meer indruk dan die van mijzelf. Gelukkig ben ik nog niet te oud om te leren!
  Gefeliciteerd met deze mijlpaal en ik wens je veel plezier en vertrouwen!
  Liefs, Pauline

  1. lieve Pauline, je bent nooit te oud om te leren! Dat wat je zegt over dat de kracht van iemand anders altijd veel meer indruk maakt dan die van jezelf herken ik heel goed. Terwijl ik al deze reacties lees, moet ik er echt voor zorgen dat ik besef dat ze voor mij zijn, dat ik degene ben die mensen inspireert, die mensen tot denken heeft aangezet en waar mensen over zeggen dat ik een krachtige vrouw ben. Ik heb telkens het idee dat het over iemand anders gaat. Mooi dat jij dit deelt, aangezien ik jou zie als een puur mens die zichzelf laat zien en ook goed weet wat ze wil. Fijn dat we het delen met elkaar en zo de verbinding aangaan met onszelf!

 6. Hoi Agnes. Hier dan je eerste reactie van een man die weer alleen zit te dineren na een lange dag werken in Frankrijk. 🙂
  Uiteraard is iets nieuws super spannend maar probeer niet bang te zijn voor verwachtingen! Door verwachtingen van de 1 van een ander gaat veel te veel kapot. Nergens voor nodig als je mij vraagt. Iedereen reageert zoals hij of zij wil maar het is de vraag wat trek je je aan. Dan luister ik vaak naar mijzelf en denk, ok, ff iets zeggen en toedeledokie! 🙂
  Ach ja. Sommige “vinden van” is bij iets nieuws te verwachten. Dan kan ik alleen zeggen, leer van een ander en pak eruit waarvan je denkt! Dat kan iets zijn.
  Groet
  Johan

  1. ha die Johan! Dat vind echt heel leuk, dat je een bericht plaatst! verwachtingen! ja dat is zeker iets wat veel kapot kan maken. Waar ik vooral veel last van heb zijn de verwachtingen over mijzelf. Als jezelf gewoon je pad bewandelt en vertrouwt op dat het het juiste is, zijn verwachtingen van anderen denk ik helemaal niet meer belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *